Probleme si Solutii

          

Intrebari Frecvente despre calculatorae si ERRORI

1. ERROAREA PE ECRANUL ALBASTRU

               Aceasta erroare mai poarta numele si de Blue Screen of Death- este un mesaj afisat de diferite sisteme de operare la intalnirea unei errori critice de sistem.
               Mesajul de erroare pe ecranul albastru apare atunci cand sistemul de operare detecteaza o problema sau o erroare ce nu poate fi recuperata in mod automat.
                Sistemul de operare opreste functionarea calculatorului si afiseaza un mesaj de diagnosticare pe un ecran albastru.
                 Acest Blue Screen apare de obicei cand: Ai instalat un driver prost, windows-ul nu este bun, ai instalat ceva software care defecteaza pc-ul sau din cauza instalarii unor jocuri piratate(cel mai frecvent).

2. De unde pot sa iau in Kit de instalare Windows 7?

  Doresti sa iti instalezi Windows 7 si nu ai kit in acest caz cea ce poti face esta -
                                             Cumperi Windows-ul de la un magazin din oras
                                             Cumperi Windows-ul de la un magazin Online 
                                                      Recomand eMag.ro 
                                              Sau instalezi o varianta pe o perioada de 30 de zile
                                              Si ultima solutie descarci o varianta piratata de pe Internet( NU Recomand)
                                                Nu e recomandat sa descarci o varianta Piratata pentru ca iti pot aparea    tot  felul de errori si crashuri.

3.Cum se face un CD sau DVD bootabil cu ori ce sistem de operare.

           Pentru a face un CD sau DVD bootabil mai inti ai nevoie de un Kit de instalare sau o Imagine iso cu sistemul de operare respectiv (Windows XP, Window Vista, Windows 7, etc).
           Bun dupa ce avem unul dintre kiturile mentionate mai sus ne trebuie un program de inscriptionare (Nero. Recomand, Alchool, etc)  si de un CD sau DVD gol.
     1. Introducem CD, DVD-ul gol in calculator
     2. Ne asiguram ca avem o imagine iso sau un dvd cu sistemul de operare dorit
     3. Deschidem Nero selectam de sus CD sau DVD infuncite de ce dorit sa scrieti si mergem la Copy and Backup selectam Burn Image to Disk
      4. Selectam imagine dorita
      5. Avem grija sa fie selectat DVD ROM
      6. Selectam viteza dorita (Recomand o viteza minima)
      7. Apasam butonul  Burn
 Asteptam sa termine de scris CD-DVD-ul dupa caz.Si avem un CD.DVD. cu sistemul de operare dorit.

4. Ce este un Procesor?

Procesorul sau Central Processing Unit(CPU) este componenta PC-ului care îndeplineste instructiunile date de catre sistemul de operare instalat (Windows.) Ganditi-va la procesor ca la un creier care primeste instructiuni si mesaje (de exemplu, “Ardeeee!”) si trimite instructiuni la alte componente hardware.

5. Ce este un nucleu?


Un procesor standard are un singur nucleu(single-core.). Procesoarele single core proceseaza o singura instructiune la un moment dat (desi nu utilizeaza conducte interne, care permit mai multe instructiuni, care pot fi prelucrate împreuna, cu toate acestea, ele ruleaza cate unul la un moment dat).

6. Ce este un procesor Multi-core?

Nucleele multiple pot fi folosite pentru a rula doua programe deodata si atunci când un program mai intensiv se executa (AV scan, conversie video, CD ripping, etc.) puteti utiliza alt nucleu pentru a rula browser-ul dvs.(de exemplu pentru a verifica adresa dvs. de email).
Mai multe nuclee vor straluci cu adevarat atunci când utilizati un program care utilizeaza mai mult de un nucleu (numit Parallelization) pentru a imbunatati eficienta programului. Programe precum software de grafica, jocuri etc. pot rula mai multe instructiuni în acelasi timp si sa livreze mai rapid rezultatele.
Deci, daca utilizati software-uri care folosesc procesorul intens, nucleele multiple va vor oferi probabil o experienta mai buna atunci cand utilizati PC-ul. Daca utilizati PC-ul dvs. pentru a verifica e-mailurile si pentru a privi un video ocazional, chiar nu aveti nevoie de un procesor multi-core.

7. Cate nuclee au procesoarele i3, i5, i7?




  • Un procesor dual-core are doua nuclee.
  • Un procesor Quad-core are patru nuclee.
  • Un procesor i3 are 2 nuclee.
  • Un procesor i5 are 2 sau 4 nuclee (în functie de model).
  • Un procesor i7 are 2, 4 sau 6 nuclee (în functie de model).
  •  

      8.Am nevoie de un Dual/Quad core sau un i3/i5/i7?

    Motivul pentru care cititi acest ghid este pentru a afla ce tip de procesor aveti nevoie. Vreau sa dau un raspuns simplu si, daca aveti ceva de spus, va rugam sa ne spui in sectiunea comentarii. Ca si in cazul tuturor componentelor computerului, tipul de procesor de care aveti nevoie depinde de nevoile dumneavoastra, cat timp doriti sa folositi computerul, precum si bugetul dumneavoastra.
    Iata o defalcare foarte simpla a ceea ce ar trebui sa caute sa cumperati in functie de necesitatile dumneavostra. Toate sugestiile presupun veti cumpera un PC deja montat (astfel incat nu va trebui sa va faceti griji in legatura cu placa de baza si specificatiile RAM si nu va trebui sa va faceti griji cu privire la compatibilitatea de upgrade).


    Daca:


  • Navigati pe Internet, verificati e-mailul si jucati un joc flash ocazional (cum ar fi Farmville): Cumpara-ti un netbook single core sau un desktop (si sa nu cheltui mai mult de 350$).
  • Folositi procesoare de text, calcul tabelar, ascultati muzica de multe ori si vizionati filme, achizitionati un dual core sau i3.
  • Jucati jocuri ocazional si sunteti multumiti cu rezolutie mai mica si grafica de calitate inferioara (sugestia mea presupune procesorul grafic de pe PC-ul pre-construite se va potrivi pentru sugestiile procesorului), vizionati filme HD, etc., achizitionati un dual-core sau i5.
  • Daca veti face editari grafice, creati muzica, programati (si compilati), vizionati filme HD, si va plac jocurile cu grafica ridicata, achizitionati un quad core, i5 sau i7.
  • Daca va place sa folositi cele mai bune hardware-uri si sa se jucati jocuri la rezolutii foarte mari, achizitionati un i7 Extreme.

  • 9. Cum sa imbunatatesc viteza de rulare la PC

    De obicei, dupa o utilizare mai indelungata, calculatorul se incarca de programe si de informatii inutile care nu fac altceva decat sa il ingreuneze.

    Programele din Startup sunt cea mai mare problema. Se poate sa ai foarte multe programe care ruleaza odata cu pornirea calculatorului. Daca vei mai sterge din aceste programe, atunci pornirea va fi mult mai rapida. Du-te in meniul Start si alege Run. Tasteaza msconfig si apoi alege tabul Startup. Vei putea vedea o lista cu programe. Toate aceste programe incep sa ruleze deoadata. Debifeaza toate casutele programelor care ti se par inutile si apoi click pe Apply. Va trebui sa iti restartezi calculatorul.
    Fisierele temporare de internet sunt si ele o problema. Daca le lasi sa se adune, browser-ul tau va rula foarte greu. Du-te in meniul Start>All programs>Accessories>System Tools>Disk Cleanup. Apoi va trebui sa specifici locatia de scanare. De obicei aceste fisiere sunt pe partitia C:.
    Spyware/adware/virusi – toate trei sunt foarte periculoase pentru calculatorul tau si il pot face sa ruleze mult mai incet. Este bine ca primul program pe care il instalezi in calculator sa fie un antivirus si daca poti unul care are si protectie spyware si adware.
    Dezinstaleaza programele pe care nu le folosesti. Du-te in Control Panel si alege Add or remove programs.
    O alta optiune este defragmentarea. Poate dura intre 2-5 ore tot procesul, in functie de cat de incarcat este calculatorul tau. Du-te la Start>All programs>Accessories>System tools>Disk defragmenter. Poti face o analiza a hard disk-ului pentru a sti daca este sau nu nevoie de o defragmentare. Este recomandat ca in timpul defragmentarii sa nu mai faci altceva la calculator.Nu iti face griji, fisierele nu vor fi mutate.
    Dupa ce vei trece prin toti acesti pasi, calculatorul tau va rula mult mai repede.